Home Rilland-Asten 11 t/m 17 aug 2018
Zeeland-Brabant PDF Afdrukken E-mailadres

ZEELAND-BRABANT 11 T/M 17 AUGUSTUS 2018

fullsizeoutput 2b05

Gisteren al de camper uit de stalling gehaald en gekeken wat er nog gehaald moest worden. Wij zouden vandaag (10 augustus 2018) weggaan, maar het weer werkt erg tegen, dus gaan wij een dagje later naar Hof Maire in Rilland.

11-8-18
Om 10.50 uur vertrekken wij richting Zeeland. We worden uitgezwaaid door de "Hesjes", die eigenlijk ook vandaag zouden vertrekken, maar die gaan morgen weg met de camper naar Sleen.
Het weer is wat opgeknapt, maar nog wel bewolkt. Rustige rit met 2 keer licht oponthoud.
De camping is makkelijk te vinden, aan de rand van het dorp, maar wij krijgen niet de plek die wij voor ogen hadden gehad.Wij staan naast een stel Duitsers, die een feestje hebben en nog al hard praten.
's Middags naar de Spar gefietst en eten en wat kaasjes voor morgen gehaald. Wij zijn aardig moe en gaan om 21.00 uur al naar bed. Naast ons gaan ze ook een standje zachter, dus geen last van gehad. Heerlijk geslapen en om 8.30 uur weer langzaam de oogjes geopend.

12-8-018
Na een goede nachtrust is het heerlijk wakker worden tijdens het douchen!
Ontbijtje, kopje koffie (Tonnie moet nog wennen aan de nieuwe Nespresso).
Het is licht bewolkt, maar het zonnetje schijnt ook, best wel lekker.
Wij gaan een stukje fietsen richting Oosterschelde.P1017037Wat een mooie rit was dat; stukje langs de weg en daarna via het fietspad, langs de boerenerven de dijk op.
Daar hebben wij de foto's genomen van Rilland en de overkant van het water.
Het fietspad slingert zich over de dijk, het water staat laag en je ziet een blubberig strand. Hier liggen soms ook de zeehondjes.
We gaan de dijk weer af en tussen de landerijen door richting camping>
Na een uurtje fietsen (10,3 km) zijn we weer bij Kernehus.
Het is tijd geworden voor de kwalificatie MotoGP, die wij via de iPad en Ziggogo volgen.
Na afloop nog even in het zonnetje buiten gezeten met een borreltje en een stukje kaas.
Helaas gaat het een beetje regenen en zijn wij naar binnen gegaan.
Tonnie gaat de keuken in en maakt een gezonde salade en gerookt vlees. Na de buikjes rond gegeten te hebben, een kopje koffie. Na de afwas gaan wij alle twee nog wat lezen en dan is het zo maar weer 22.15 uur en gaan wij onze slaapplaats gereed maken voor een goede nachtrust.
Morgen een nieuwe dag met een nieuwe tocht rondom de camping

13-8-18
Tonnie heeft een rare nacht gehad, veel wakker en veel regen. Toch maar om 9.00 uur eruit. Douchen, ontbijten en plannen maken. Het regent dan wel, dan niet en wij besluiten tussen de bien door boodschappen te doen. Wij zijn net terug, als er een grote bui met onweer losbarst. Gelukkig zitten wij binnen aan de koffie met natuurlijk een Zeeuwse bolus. Tjeemig wat zijn die dingen zoet.
Na de lunch gaan wij opzoek naar een plek in de buurt van Leeuwarden, om aar de optocht met de grote mechanisch figuren te zien. Helaas, wij zijn niet de enigen, alles volgeboekt. Dan komt Tonnie Wetland in Asten tegen en van de camperclub weten wij dat dat een mooie plek is. Er is nog plaats, dus dat wordt het doel voor morgen.
Tonnie is bezig met de indeling van de kastjes en houdt dus nog meer ruimte over.
Om 16.00 uur zitten buiten te genieten van het zonnetje en dat houden wij tot bij zessen vol (natuurlijk met een klein versnaperingetje).
Ook de koffie, na het eten, kunnen wij buiten nuttigen; het blijft zonnig. Om 21.15 uur naar binnen, afwassen, opruimen, bedje opmaken en lekker slapen.

14-8-18
Weer muntjes voor de douche vergeten, dus maar poedelen in de camper. Onbijten, koffie en dan reisklaar maken. Het is bewolkt, maar zo nu en dan piept de zon er door. Als we klaar zijn, gaan wij de Duitse buurtjes nog even gedag zeggen, maken een controle-rondje om de camper en dan gaan met die banaan!
Wij zitten vrij snel op de snelweg en het zonnetje gaat steeds langer schijnen. Dan staan we op de A58 in de file, rechts de vrachtwagens en links het overige verkeer. Na Oirschot krijgen wij een rood kruis op de linker weghelft en moeten we ritsen. Als wij langsrijden zien wij dat ze de vangrails aan het reparen zijn; ongeluk of werkzaamheden, wij weten het niet. Doorgaan richting Eindhoven, het is nog steeds druk maar wij kunnen doorrijden. Dan zien wij de afslag Asten, die nemen wij en gaan via Meijel (Jumbo en Aldi) naar de camping. Camping Wetland staat duidelijk aangegeven, dus zonder navi ook te vinden.
Mooi plekje gevonden met wind op de achterkant en zon op de voorkant, wat willen wij nog meer.
Eenmaal gesetteld, nemen wij een borrel op het goede leven. Een hamburgertje met stokbrood als diner met koffie toe. Het restant van het stokbrood is voor de schapen.
We lopen nog een rondje om het meertje, lezen nog wat en gaan weer bijtijds naar het bedje, want wij zijn alletwee moei van dat gedoei;-)

15-8-18
Als wij opstaan is het zwaar bewolkt, maar niet koud. Lekkerd ouchen, dachten wij. Het water veranderd steeds van warm naar koud, zonder aan de kraan te zitten. Als wij uit de douche komen, zien we de schoonmaakster bezig en dat verklaard misschien de temperatuur schommelingen.
Tonnie gaat wat zitten Faceboeken en Appen na de koffie en ik lees nog wat. Dan is het alweer 12.30 uur en dus tijd voor een middaghapje. Na de lunch komt het zonnetje door, maar jammer genoeg blijft het wel waaien. Toch de fietsen gepakt en op de bonnefooi een stukje fietsen. En zo komen wij in Neerkant (ja,ja, je ziet nog eens wat van de wereld). Het is een lieflijk klein plaatsje met heel veel nieuwbouw. We vinden er n winkel, (Attent/Spar) en doen daar wat boodschappen. Als wij Neerkant uitfietsen, ziet Tonnie het dorpsbord en daar wil ze even een foto van maken. Ach, dacht ik, daar wil ik ook opstaan en spring atletisch over een greppeltje. Tonnie de foto's gemaakt en met dezelfde atletische sprong lig ik languit op het fietspad, naast mijn fiets (die ook op het fietspad is komen liggen). IMG 1022
Met mijn rechtervoet was ik net van het kantje van de greppel gegleden en daardoor een prachtige snoekduik naar mijn fiets gemaakt. Kuit doet wat zeer en het stuur, handvat en fietscomputerje zijn geschuurd, verder alles heel. In de loop van de middag wordt mijn kuit toch wel wat stijfjes. Maar wij hebben toch lekker 10 km gefietst binnen 40 minuten.
Tonnie gaat dit verslag weer in het logboek schrijven, ik lees wat en kijk wat dom om mij heen
Na de dagelijkse borrel, avondmaaltijd en het laatste kopje koffie van de dag, gaan de luikjes zachtjes dichtvallen, dus maken wij onze slaaplaats weer gereed en sluiten de dag met een "welterusten"

 

 

 

 

 

 

P8147051

 

 

16-8-18
Wij staan weer op met grijs weer. Na de vaste ochtendrituelen, komt het zonnetje stiekem achter de wolken vandaan. Na de koffie maken wij een lijstje voor de Jumbo en gaan op de fiets die richting op. Wij hebben niet veelnodig, want morgen gaan wij weer op huis aan. Een ritje van ruim 10 km, een uurtje, op het gemak, in het zonnetje, brengt ons weer terug bij de camper. Tonnie gaat nog even een uurtje plat, want zij heeft vannacht slecht geslapen. Vooral de rand van haar stenkousen irriteren heel erg.
Wij gaan zo langzamerhand de boel weer reisklaar maken, zodat wij morgen kunnen vertrekken.
Zowel de camping in Rilland als hier in Asten, zijn best wel mooi, maar er is weinig op fietsafstand te beleven. Maar wij zijn er weer een paar dagen lekker op uit geweest!

 

 

 

17-8-18
Om 11.20 uur vertrekken wij uit Asten en gaan eerst tanken in Meijel. Na 230 km zijn wij weer thuis om 14.30 uur en kunnen wij terugkijken op een paar mooie, winderige en zonnige dagen

 

 

 

17 08 2018    klik hier voor alle foto's

Laatst aangepast op zaterdag 29 februari 2020 15:26
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting