Home Maastricht 2017
Maastricht 2017

Tonnie doet mee aan een medicijnonderzoek tegen DVN. Hiervoor moet zij 6 keer naar Maastricht, eenmaal voor een intakegesprek en 5 keer voor een infuusbehandeling. Met het intakegesprek (25 april) en de twee eerste infuusbehandelingen (4 en 5 mei) hebben wij gekozen voor een hotelovernachting in Maastricht, waarvan de overnachting tussen 4 en 5 mei door het Umc Maastricht werd vergoed. Ook de reiskosten worden ruim vergoed.

IMG_1837 IMG_1840 IMG_1852 IMG_1856

Goede hotels en lekker eten, maar natuurlijk geen camperreisjes, want daar was het weer nog niet helemaal lekker voor.

22 mei 2017

Camper APK-gekeurd, de temperatuur gestegen, dus gaan wij Maastricht vereren met een camperbezoek. De dichtsbijzijnde camping is op dat moment Oriental in Berg en Terblijt, dus daar gereserveerd. Volgens Google Map op fiets-afstand. We staan op plaats 56 en hebben vrijwel de hele dag de zon, die dus ook erg zijn best doet. Het is een hele mooie camping met een grote speelweide, zwembad en veel en goed verzorgd sanitair. Het is hier dan ook goed toeven.

IMG_1881

23 mei 2017

Vertrokken om 10.00 uur op de fiets, lekker bergafwaarts en door mooie straatjes. We waren ruim op tijd voor de afspraak 11.30, dus tijd genoeg om even een paar broodjes voor Louis te halen, in de grote hal van het ziekenhuis.

Maastricht 2017

Na het infuus (duurt 2 uur) de reis naar de camper aangevat. Eerst een winkel gezocht op de Garmin, dat werd de Lidl en dan terug naar de camping. Een mooie rit, maar op een zeker moment kwamen wij in Bemelen terecht en liep het fietspad verder door het bos, inclusief een gevaarlijk stuk, dat wij juist vanochtend hebben vermeden. Gezocht naar een alternatief op de Garmin, maar die hielp ons ook niet op de juiste weg, dus maar weer terug gefietst richting Maastricht. Op zich best wel een mooie rit, maar dit was dus niet de bedoeling. Gelukkig zagen wij de N590, waar de camping ook aan ligt snel en konden wij rechtstreeks naar de de camper. Maar als je bij vertrek lekker bergafwaarts gaat, moet je bij terugkomst berg op. Ondanks de e-bikes moesten wij toch een stukje lopen, omdat Tonnie het echt niet redde (achteraf niet in de goede ondersteuningsmodus). Beetje rond gekeutelt op de camping, na het eten een stukje lezen en bijtijds het mandje in.

Om 1.30 uur schrikt Tonnie wakker. Een auto ging met hoge snelheid en gierende banden over de rotondegeen klap of iets dergelijks, dus het zal wel goed gegaan zijn.

24 mei 2017

Na drukke dag, is het goed rusten. We hebben weinig bijzonders gedaan vandaag, beetje rondgelopen, in het zonnetje gezeten en dus genoten.

25 mei 2017

Vandaag weer naar huis. Om 8.00 uur eruit en na de douche en ontbijt de camper weer reisklaar maken. Onder het genot van een kopje koffie, doe ik de buitenboel en Tonnie zorgt voor het interieur. Om 11.30 uur vertrekken wij uit Berg en Terblijt en om 14.15 uur staan wij weer in Westwoud.
Niet lang weggeweest, maar wel voor de volle 100% genoten.

12 juni 2017

Camping Kleurrijk in Maastricht (Heer) is open en die ligt nog dichterbij het ziekenhuis, dus hier hebben wij een plekje voor twee dagen gereserveerd. Wij vertrekken om 11.55 uur, met bewolking en veel wind. Het is een grappige camping en omdat er niemand van de camping aanwezig is, wijst een andere gast ons de weg naar een mooie plek. Tonnie komt in gesprek met haar over het Umc Maastricht en de medicijntest van Dr. Faber en haar team,blijkt zij een vriendin te hebben met dezelfde klachten. Die heeft zij dus meteen gebeld om haar op de hoogte te brengen.
We staan op een mooi stekkie. De camping is eigenlijk de "achtertuin" van een heel groot huis, dat door een chinese familie is gekocht, om daar het z'n allen in samen te wonen. De jongeren kunnen dan later voor de ouderen zorgen. 's Avonds komt Edi langs om de inschrijving te doen. Hij is kapper en werkt overdag in de kapsalon en "doet" de camping erbij. Aardige vent en heeft plannen genoeg om er wat moois van te maken. We staan in een rondje tussen de fruitbomen met nog een aantal senioren. Ondanks de fruitbomen geen last van ongedierte, maar wel horen wij overal de vogeltjes kwetteren. Laat in de avond, als het donker wordt, horen wij een prachtige riedel, volgens mij een nachtegaal.
Maastricht 2017

13 juni 2017

Tonnie is vannacht wakker geschrokken van een vogel, die zijn prooi midden op het veld heeft gevangen. Ze heeft ook niet goed geslapen, heet en last van hartkloppingen.
Vandaag een afspraak om 11.30 uur en met een fietsafstand van 3,1 km hoeven wij ons niet te haasten. Na de koffie gaan wij om 10.20 uur weg en fietsen wij door een hele mooie villawijk en later links en rechts door kleine straatjes en zien het station Randwijck al, dus zijn wij bijna bij het ziekenhuis. Wij zijn weer mooi op tijd, dus kunnen wij die heerlijke notenbroodjes in de grote hal weer halen.
Het infuus duurt weer 2 uur. De Garmin geeft aan, dat er richting de camping een supermarkt is (Plus), dus die gaan wij zoeken. Niet alleen de Plus, maar een heel winkelcentrum met Hema, Zeeman en ook Beter Horen (kan ik meteen nieuwe batterijen kopen). Wij doen hier onze boodschappen en rijden verder naar de camping. Wij lezen wat, drinken een borrel en kijken wat TV (helaas geen WiFi). Bijtijds naar bed, want wij willen morgen naar de Ardennen.

14 juni 2017

Wij vertrekken om 10.10 uur richting Neufchteau, camping Spineuse. Het wordt weer een mooie rit met behoorlijke hoogteverschillen. Bij Luik toch nog door het centrum (ik dacht dat daar een rondweg was) met wat oponthoud door een aanrijding. 3 x de Ourthe over (dat kennen wij nog van eerdere Ardennenreizen). Wij zijn lekker vroeg (12.10 uur) bij de camping en we mogen eerst een plekje zoek, voordat wij inschrijven. Vlak achter de receptie zien wij een mooie grote plek, waar niemand voor je kan gaan staan, dus we hoeven niet lang te zoekenblijkt juist die plek al gereserveerd te zijn. Terwijl wij ons inschrijven voor een andere plek, staan de mensen van "onze" plek vlak achter ons bij de receptie. Wij staan evengoed mooi!
Maastricht 2017

Nadat alles is geinstalleerd, gaan wij boodschappen doen. Op 8 km is er een Lidl en een Delhaize. Maar in de Ardennen is het ook niet bepaald vlak. Van de camping naar Neufchteau valt het allemaal wel mee, maar dan zit er ineens een behoorlijke klim in en omdat je eerst een voorrangsweg links moet kruizen, kun je geen vaart maken voor de klim en wordt het weer lopen met de fiets. Het is ook nog eens erg heet, 30 graden, dus wij lopen te puffen en te hijgen. Maastricht 2017Maar wij zijn er gekomen
Tonnie d'r benen willen niet erg meer, dus na het eten gaat ze lekker languit. Niet slapen, maar lekker lezen en niets doen. Morgen zie we wel weer verder.

15 juni 2017

Heerlijk uitgerust en goed geslapen. Wij hebben alles in huis, dus gaan wij vandaag lekker luieren en niets doen (of is dat het zelfde?).
Rustig ontbeten en een koffietje in de zon. Omdat er 's middags een buitje wordt verwacht, gaan wij eerst maar eens de camping verkennen.
Een grote visvijver, veel speelruimte en 2 ezeltjes.Maastricht 2017
Voor onze plaats staat het gebouw met receptie, douches en toiletten en een restaurant met terras. Daarnaast een grote speelruimte met diverse trampolines schommels en een zwembad(je).
Een hele fijne camping, gerund door een nederlands stel.
Om 15.00 uur begint het zachtjes te regenen, maar dat duurt gelukkig niet lang. De temperatuur is meteen een stuk aangenamer.
Na het eten nog even lezen en bijtijds (het is zelfs nog licht) naar ons bedje.


16 juni 2017

Tonnie heeft weer een rot nacht achter de rugheet, hartkloppingen en een luifel die klappert. Twee keer er uit geweest voor het toilet en een nachtvlinder gevangen (en weer buiten vrij gelaten).
Het is bewolkt als we gaan douchen. Soms komt het zonnetje door, dus gaan wij op de fiets naar Neufchteau. We wilden even kijken in het centrum, maar daar is weinig te beleven, dus zijn wij door gefietst naar de Lidl. Het gaat een stuk beter dan de vorige keer, terwijl Tonnie nu de fietstassen vol heeft. Maastricht 2017 Het zijn de boodschappen t/m zaterdagavond.
We zitten nu, na de lunch, lekker buiten. Een beetje wolkjes, een beetje wind, een beetje zon. Wat wil een mens nog meer?
Komen mensen vragen wat voor een antenne er op onze camper zit. Ik heb uitgelegd dat dit voor de digitale TV is, maar dat wij daar ook onze blikjesantenne voor gebruiken, daar hadden zij nog nooit van gehoord. Ik wil een demonstratie geven, maar we hebben helemaal geen ontvangst. Later hoor ik van Patrick, de eigenaar, dat de TV ontvangst, via de antenne uiterst beroerd is in de omgeving. Ondertussen is het 10.30 uur geworden en dat is een mooie tijd om naar bed te gaan.

17 juni 2017

Na een goede nacht, uitgerust opgestaan. Na het ontbijt en de koffie, willen wij nog wat foto's van de omgeving maken en kijken of het tankstation op zondag open is. Met de fiets op "boost" gaat het een stuk makkelijker en hebben wij een leuk ritje.

18 juni 2017

Weer een goede nacht gehad! Na het ochtend-ritueel verder op- en inruimen, want vandaag vertrekken wij weer naar huis. Wij gaan niet meer over Luik, maar gaan via Brussel en Antwerpen op huis aan. Onderweg nog een klapper, eenzijdig. Met een rotgang in de rechter vangrail en zo te zien geen gewonden. In Westwoud is er het kuubkistentournooi, dus lekker druk in de straat. We kunnen de camper voor de inrit van Herbert en Trix en Aafje prikken. Uitpakken, camper naar de stalling, de gebruikelijke borrel bij de Hesjes, eten en naar bed. De oudjes zijn afgepijgerd ;-)

4 juli 2017

Om 11.35 vertrokken naar Stadscamping Maastricht (voorheen camping Kleurrijk, waar wij al eerder stonden).
Een mooi plekje, aan de overkant van waar wij drie weken geleden stonden. 's Morgens schaduw en 's middags zon, tot hij onder gaat.
Na ons komen er steeds meer gasten binnendruppelen. Wij doen lekker rustig aan en liggen lekker in de schaduw. Wij hebben van thuis een pastasalade meegenomen, dus Tonnie hoeft vandaag de keuken niet in. 's Middags nog even naar de finish van de Tour gekeken en zien dus voor het laatst Peter Sagan. 's Avonds de Avondetappe en om 22.45 uur naar bed. Erg warm in de camper, 26 graden, maar het is te doen.

5 juli 2017

Wij hebben goed geslapen en worden pas om 8.45 uur wakker. Samen onder de douche (er is er maar n, dus wel zo makkelijk), ontbijtje en koffietje en dan op het gemak naar de Plus, om wat kleine boodschappen te doen. Als afsluiting van het infuustraject gaan we vanavond weer bij Thembi eten.
Na de lunch gaan we richting ziekenhuis, waar Tonnie om 14.30 uur weer een afspraak heeft.
Na een misprik in de linkerarm(die later een "mooie" blauwe plek oplevert) gaat het infuus in de rechterarm. IMG_1983 Na zo'n twee uur is het klaar en hebben wij afscheid van het personeel genomen.
Op de fiets naar Thembi, een heerlijk eetcaf, vlak bij het ziekenhuis. Tonnie een pastaschotel en ik weer vis and chips.
IMG_1985 Om 18.15 uur zijn wij weer terug op de camping en nemen nog een neutje.
's Avonds Tourjournaals gekeken om 23.00 uur (het wordt steeds later) het bed in.

6 juli 2017

Vandaag gaan wij naar SVR-camping de Hoge Kuil in Culemborg. Opruimen, koffie en om 11.00 uur vertrekken wij. Omdat wij eerst boodschappen willen doen, voor wij bij de camping zijn, heb ik de dichts bijzijnde Jumbo in de TomTom geprikt. Leuk als TomTom DomDom doet. We werden via kleine weggetjes en dorpjes steeds verder van Culemborg gestuurd. Op een zeker moment had ik er genoeg van en zei; "ik zet de camping in de TT en we zien wel hoe het met de boodschappen gaat". Ik rijd een straatje in om de TT te herprogrameren, zie ik in de verte gele vlaggen van de Jumbo!?!? Afijn, boodschappen gedaan, naar de camping Tsja de wet van Murphy, ook nu werd het weer een toeristische route langs de Lek en bij Beusichem met het pondje over, maar wij zijn op de camping aangekomen!
Achteraf was de Lek de boosdoener. Standaard staat "veerboten en tolwegen vermijden" in TT en laat Wijk bij Duurstede nou net aan de andere kant van de Lek liggen
Uiteindelijk zijn wij na 3 uur rijden aangekomen bij de camping de Hoge Kuil en worden enthousiast door Trees van Dam ontvangen. Na een tasje vol toeristische informatie, wordt ons een fraai plekje gewezen, naast de Pipowagen, in het zonnetje.6B9D79A8-5E91-4792-98DA-3496C34916B0 Wat kan het leven mooi zijn.
Vanavond komt een zwaluwtelgroep op de camping en Trees beloofd ons te zullen waarschuwen als ze er zijn. In de middag begint het zachtjes te regenen en als de tellers gearriveerd zijn begint het echt te hozen. Wij moeten de uitleg van de telling onderbreken, omdat de luifel ingedraaid moet worden en het meubilair naar binnen moet, maar wij hebben wel genoten._7066646 Er zijn heel wat zwaluwtjes geteld en de zwaluwen die voor het eerst zijn gevangen worden geringd en geregistreerd. Later kregen wij van Trees een mail, dat er zwaluwen voor de vierde keer geteld waren. Dus die hebben al vier keer de reis naar Afrika en terug gemaakt.
Ook nu hebben wij de dag weer afgesloten met het Tourjournaal en zijn bijtijds weer in bed gekropen. We hebben nog lang van de donder en de bliksem kunnen "genieten".

7 juli 2017

Weer pas om 8.30 uur wakker. Het zonnetje schijnt alweer en na het ochtendritueel, zitten wij heerlijk met een koffietje voor de camper. Het plan was om een stuk te gaan fietsen, maar de benen van Tonnie werken niet mee. Wij besluiten naar het centrum van Culemborg te gaan (nog geen 2 km van de camping). Via een mooi weggetje, met aan weerszijde prachtige villa's, belanden wij in het centrum. Een centrum met hele mooie gebouwen en alle winkels, die je denkt nodig te kunnen hebben. We hebben wat rond geslenterd en hebben bij Bakker Bart een heerlijke pannini gegeten. _7076657 Terug naar de camping, met z'n mooie entree met stokrozen en andere mooie planten._7076667 Na het avondeten hebben wij nog wat foto's van de camping-omgeving gemaakt. Als wij buiten voor de camper zitten, komt er ineens een luchtballon in zicht. Blijft altijd een fraai en wonderbaarlijk fenomeen. De tour is weer het laatste wat er voor deze dag resteert.

8 juli 2017

Vandaag gaan wij weer op huis aan. Vanuit de camping, via Culemborg naar de N320, hoewel TomTom weer een toeristische route in gedachten had, maar daar ben ik deze keer niet ingetrapt. Na twee uur rijden zijn wij weer thuis en kan de camper weer uitrusten in de stalling tot de volgende reis.
Tonnie moet nog n keer voor een laatste controle en een afsluitend gesprek naar Maastricht en dan is dit, lange, hoofdstuk voorlopig afgesloten. De verwachting is, dat het een jaar duurt voordat alle 60 proefpersonen behandeld zijn en de uitslag bekend gemaakt kan worden.

ALLE FOTO'S

Maastricht 2017

Laatst aangepast op donderdag 05 april 2018 15:06
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting