Home Gasselte 12-16 september 2016
Gasselte 12-16 september 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Waarschijnlijk ons laatste reisje van 2016, op naar Sparrenhof in Gasselte
12 september 2016

Weer een goede reis gehad. Onderweg, na ongeveer 3/4 van de reis, even gestopt. Zegt Tonnie tegen mij,"wat stinkt het toch als het zo heet buiten is". Komen we aan bij de camping, zien we een plasje op de parkeerplaats. We stellen ons voor aan de eigenaresse en vragen haar of dat plasje er al lag. Waarschijnlijk niet. Op weg naar onze plek, ziet Tonnie een vloeistofspoortje achter de camper. Op de plek de motorkap open en de moter nog even laten draaien. En ja hoor, daar zagen wij de boosdoener. Een los slangetje, boven op het blok. Mijn technische kennis is niet zo groot (bijna nihil), maar ik begreep wel, dat dat slangetje ergen afgeschoten was. Ondanks een zoektocht naar een loos nippeltje o.i.d., niets gevonden. Dan de Wegenwacht maar gebeld. Er zou een monteur langs komen, maar het kon even duren. Geen probleem, wij waren toch niet van plan snel weg te gaan;-) Laat in de middag meldt de monteur zich en ziet dat er retourleiding losgesprongen is. Einde van het slangetje is wat ingescheurd, stukkie er af en weer opnieuw over de nippel. Behalve dat wij nog even in de dieselstank zitten, is dat opgelost. Thuis zien we wel hoeveel diesel wij onderweg hebben weggespoten. Het wordt 's avonds al snel donker, dus naar binnen en VI gekeken. Binnen en buiten blijft het warm, maar ondanks dat, toch goed geslapen.

13 september 2016

Het is weer warm en wij staan pas om 8.45 uur op, dat is erg laat voor ons. Na de koffie gaan wij naar Rolde, daar is van alles te doen. Kermis, braderie en paardenkeuring. Gasselte 13-15 september 2016 Het is een aardige fietstocht, grotendeels door het bos. Jammer, want dan zie je niets van de omgeving, maar wel veel bomen. In Rolde zien we door de afzettingen waar we naar toe moeten. Het is heet en druk, maar heel gezellig! Wij zijn de hele braderie afgelopen en hebben nog even naar de keuring staan kijken. Prachtig paard met veulen. Terug naar de fietsen en weer op weg naar Gasselte. Helaas geen andere route, dan door het bos. In Gasselte zien wij een Attent supermarkt en halen daar een stukje vlees en veel fruit voor een fruitsalade. "Thuis" gekomen, in de schaduw zitten, wat lezen en op de iPad bezig geweest. We hebben een kleine 30 km gefietst en Tonnie voelt dat in haar benen, dus gaat ze binnen even plat. Verder even lekker een beetje studderen en dan is het alweer borreltijd. Daarna ga ik de keuken in (uitzondering, want thuis ben ik de kok en onderweg is Tonnie dat). Nieuwe Harrissakruiden gebruikt op het vlees en dat smaakte heerlijk, samen met de fruitsalade. Als we buiten van de koffie genieten, komen de muggen dit genot verstoren, dus dan maar naar binnen. Lezen verder wat en maken het bed op voor de nachtrust. De nachtrust wordt weer verstoord door het groene oplaadlampje op het paneel, dat vlak boven ons bed zit. Tonnie heeft nog geprobeerd met een doekje het lampje af te schermen, maar dat lukte niet. Door haar gerommel werd ik wakker, en heb de 230V-stekker van het electroblok er uitgetrokken. Daarna lekker geslapen.

14 september 2016

Mooie tijd wakker en rond 8.00 uur er uit. Ook de zon is al opgestaan en het is alweer warm binnen, 240. Wij gaan bijtijds naar Gieten, daar is een winkelcentrum met Lidl, Kruidvat, Action, Etos en Zeeman. Wij gaan eerst naar Lidl voor brood, maar hier is geen verse bakkerij, dus dan maar naar Jumbo. Vanavond eten wij pitha's met gekruide kip. Nog verder wat winkels bekeken en dan fietsen wij weer terug. Een tochtje van 10 km. 's Middags een broodje gegeten en een wandeling over de camping gemaakt. Gasselte 13-15 september 2016 Er is een vijver met Koi-karpers en een sproeier, iets verder een pluktuin. Hier mag iedereen bloemen pleukken. Verder nog op de CP van de camping gekeken. Ziet er mooi uit, met een betonnen BBQ, Jeu de boulebaan en mooie grote plaatsen. Je staat hier wel voor aan de camping en dus vlak langs de weg. Terug bij de camper gaan we achter in de schaduw zitten, we vangen ook wat meer koele wind achter de camper. Tonnie houdt haar dagboek weer bij en ik zit lekker te niksen. Na de pitha's met kip, de koffie en dan naar binnen, want de muggen weten ons weer te vinden. Beetje TV kijken en dan de oogjes toe.

15 september 2016

Vannacht is Tonnie weer wakker geweest, ze zacht een vreemd "lichtje" en dacht dat het gordijn niet goed dicht zat, het bleek het standby lichtje van de laptop te zijn. Spulletje wat verschoven en weer verder pitten. Om 8.15 uur wakker, ochtend ritueel met koffie. We gaan weer naar Gieten om boodschappen te doen. Vanavond een broodje gezond, lekker en makkelijk. We zitten heerlijk achter de sunblocker en later achter de camper in de schaduw. Straks even voor kijken, hoe laat wij kunnen afrekenen, want morgen gaan wij weer op huis aan. Uit het "winkeltje" nemen wat wat jammetjes mee voor Herbert en Trix (voor het oppassen op het huis) en maken de camper zoveel mogelijk vertrekklaar, scheelt morgenochtend weer. Tonnie zit om 21.00 uur te schrijven en ik maak wat foto's van de camper bij volle maan. En dan wordt vanzelf weer bedtijd.

16 september 2016

Gasselte 13-15 september 2016

Om 2.00 uur begint het zachtjes te regenen, gelukkig staat alles binnen en is de luifel al ingedraaid. Het blijft de hele nacht een beetje buiig en gelukkig wordt het 's morgens weer droog, het is nooit leuk om met regen weg te moeten gaan. Na de douche en het ontbijt, zijn wij om 10.30 uur klaar om te vertrekken. De buren en hun kleindochter Zo gedag zeggen en dan naar de grijswater-stortplaats. Na het achteruit in rijden, zien we weer diesel op de grond. Wederom de ANWB gebeld. Het zelfde slangetje wordt nog een stukje ingekort en wij aanvaarden om 12.00 uur de thuisreis. Nu maar hopen dat dit de thuisreis overleefd. Gelukkig zonder problemen om 14.50 uur thuis gekomen. De camper helemaal stallingklaar gemaakt en met de garage afgesproken, dat bij de APK, in het voorjaar, de retourleidingen allemaal vernieuwd worden.

Kernehus geniet nu van de winterslaap en volgend jaar gaan weer opnieuw van onze camperreizen genieten!

Klik hier voor alle foto's

Laatst aangepast op maandag 21 november 2016 09:38
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting