Home Denemarken 2009
Vakantie Denemarken 2009 E-mailadres

Met de camper door Denemarken

Op 11 juni zijn wij met de Kernehus vertrokken om een zwerftocht door Denemarken te maken. De eerste etappe ging naar Zum Waldbadcamping iets voorbij Bremen. We gingen om 11.30 uur van huis en kwamen om 16.50 uur aan. Omdat het hier alleen maar om een tussenstop gaat, valt er weinig over te vertellen.

Vrijdag 12 juni
vertrokken wij om 9.15 uur. Het is licht bewolkt, maar we zien de zon regelmatig. Om 12.40 uur passeren we de Deense grens en gaat de vakantie echt beginnen!
We komen om 16.20 uur aan op Helnaes Camping, gelegen op een mooi, maar winderig schiereiland.We hebben een fraaie plek, met uitzicht over het water.

Zaterdag 13 juni.
Heerlijk geslapen en lekker vroeg opgestaan. We doen rustig aan, het is mooi weer. De zon schijnt, maar de harde wind is er nog steeds.

's Middags een rondje naar het dorp gelopen (4.6 km).
Allemaal vastgelegd met mijn nieuwe speeltje; Garmin Legend HCx.
Daarna in het zonnetje gezeten met een watertje, een biertje en een Frans kaasje, zalig!
Zondag 14 juni.
We zijn weer vroeg wakker en zien de zon door het dakluik schijnen. Tegen de tijd dat we gaan douchen, is het weer minder, maar gelukkig is de wind gaan liggen. Na de lunch schijnt de zon weer en gaan we een stukje fietsen (8,6 km) naar de vuurtoren.We hebben ook veel op video vastgelegd, zodat er niet overal foto's van zijn.?Op de camping werden ook huisjes verhuurd, waarvan er een wel een hele mooie naam had, bijna hetzelfde als onze camper (klokhuis).
Maandag 15 juni.
Vanochtend om 10.45 uur van de camping vertrokken richting Hesselager.
Natuurlijk hebben wij geen haast, dus nemen we een route over de binnenweggetjes.
Bij Hvidekilde S, hebben we gelunched langs de kant van de weg.


Een gezellig gekwaak van enkele honderden ganzen begeleidde de broodmaaltijd.
Via Faaborg en Svendborg naar Hesselager gereden, waar we om 14.35 uur op camping Bs aankwamen.?

Mooie grote camping heel veel activiteiten, minigolfbaan, skelters, waterparadijs en met gratis internet (maar niet op het veld waar wij stonden).?We mochten de mail nakijken op de balie van de receptie, want daar was wel ontvangst van het draadloze netwerk.
We hadden een mooi plekje uitgezocht, met uitzicht op de Grote Belt.

Deze foto is gemaakt vanaf de waterkant.

Komt er 's middags ineens een busje voor ons staan. Aan onze blikken merkten ze, dat dit niet de bedoeling was. Hem was ook een plek met uitzicht beloofd, maar die was achter onze camper.
Daar heeft hij hem uiteindelijk ook neergezet, maar we konden de suiker (bij wijze van spreken) door de zijraampjes aan elkaar doorgeven.
Een heel mooi strand en morgen gaan we de buurt verkennen, op de fiets of wandelend.


Dinsdag 16 juni.
De ochtend begint weer mooi, maar later wordt het toch bewolkt. Als de zon er door komt is de temperatuur goed, maar anders toch wel fris.?Voor de lunch gefietst naar Bsre, maar daar staan alleen wat huisjes, de een nog mooier dan de ander. Dus geen winkels in de buurt.
Naar de andere kant van de camping gefietst, maar ook daar niets anders dan mooie boerderijen en strandhuizen.
Na de lunch boodschapjes gedaan in de kampwinkel en over het strand teruggelopen. Mooi uitzicht naar de Mlle camping, waar we een paar jaar geleden hebben gekampeerd, met uitzicht op hetzelfde water (de Grote Belt).
's Avonds nog een loopje gemaakt over de camping (jemig, wat groot). Ze hebben zelfs drie poeltjes met zgn roodbuikpadden, maar we hebben er geen een gezien. Vroeg naar bed en morgen gaan we naar Kerteminde.

Woensdag 17 juni.
Vroeg op (7.00 uur) en dus lekker vroeg klaar. Om 10.20 uur vertrekken we richting Kerteminde. We hebben in Nyborg gelunched en zouden een rondje door de stad maken, maar Tonnie had last van haar rug, dus zijn we maar doorgereden naar Kerteminde.
Om 13.20 uur aangekomen, maar toen bleek de receptie tot 14.30 uur gesloten te zijn. Gaf ons de gelegenheid om vast een mooi plekje uit te zoeken. We stonden weer vlak bij het water en per fiets en/of lopend waren de boodschappen te doen. We hebben nog steeds mooi weer.

Donderdag 18 juni.
Om 8.15 uur uit de veren en
het waait heel hard (Tonnie krijgt de camperdeur nog tegen haar vingers, omdat die door de wind wordt teruggeblazen, moeten we nog wat op vinden), maar het is droog.
Vannacht heeft het nog hard geregend. Na de koffie op ons gemak naar het stadscentrum gelopen, gewinkeld en de nodige boodschappen gedaan bij Super Brugsen. Wat een prachtige huizen staan hier, het is waarschijnlijk de "Goudkust" van het dorp. Ook staan er leuke strandhuisjes, met uitzicht op het water.
's Middags nog eens naar het dorp gegaan en naar de molen gekeken, die verbouwd is tot een mooi woonhuis. Voor het eerst ook groene dakpannen gezien op een zeer sjiek huis.

Vrijdag 19 juni.
De ochtend begint mooi en zonnig, maar er komen steeds meer wolkjes.
Om 10.15 uur zien we in de verte al dreigende bewolking aan komen en om 10.30 uur gaat de kraan boven open, eerst zachtjes, maar een kwartiertje later dondert en bliksemt het behoorlijk. ?Om 12.00 uur is het droog en gaan we gauw boodschappen doen. Een rustige dag verder, die wat frisjes blijft.
Zaterdag 20 juni.
Na heel wat buien vannacht en het afgaan van een alarm om 2.00 uur, zijn we toch weer om 8.00 uur op. Na de douche en het ontbijt, de camper weer reisklaar gemaakt voor Malling (Oost Jutland).
We gaan Funen verlaten, maar niet voordat we het Rosengartencentre hebben bezocht, bij Odense. Dit gigantische winkelcentrum ligt op de route, dus een zaterdagje shoppen kan worden ingecalculeerd.
Waarschijnlijk heeft Tonnie een tekenbeet opgelopen in haar been (nu weten dat het inderdaad zo is en heeft ze een kuur tegen de ziekte van Lyme achter de rug). Het is bewolkt maar droog en uiteindelijk komen we om 15.50 uur in Malling aan. We vinden weer een mooi plekje (en daar hoef je echt niet lang naar te zoeken) en genieten van een restje nasi met sateh. We zijn moe en gaan al om 20.45 naar bed.

Zondag 21 juni.
We beseffen thuis pas dat het vaderdag is, blijkbaar niet belangrijk tijdens de vakantie;-)
Weer lekker vroeg op, maar het weer is het nog niet helemaal. 's Middags naar Norskminde gefietst (over de weg) en genoten in de haven en "cross-country" weer teruggefietst.

Heerlijk zitten zonnen, want de temperatuur was goed en de wind was gaan liggen. Voor de "borrel" nog even op het bankje aan het strand gezeten en toen heerlijk gaan Cobben.
We hebben tot 21.00 uur buiten gezeten en zijn pas om 22.45 naar bed gegaan (voor het eerst zo laat).

Maandag 22 juni.
Na de koffie op de fiets naar Malling (5 km). We moeten nu gaan, anders is het straks te heet. Het is behoorlijk "bergie-op", dus dat wordt gemakkelijk (?) terug.
Het is nog steeds mooi weer, maar vanuit het zuiden zien we witte wolken aankomen. Afwachten wat die gaan doen. Tonnie gaat zich op de was storten, want de waszak zakt wel erg ver door. Hierna zijn we naar het strand gelopen en hebben een tijd naar de wolken zitten kijken.?Daarna voor de camper, onder de parasol in de schaduw gezeten.
Na het avondeten nog een rondje over de camping en een mooie camper/oldtimerbus gezien.
We mochten even binnen kijken en het was net zo mooi als van buiten. Maar dat mag ook wel, na 10 jaar verbouwen.
Het is inmiddels 22.20 uur en onze luikjes gaan langzaam, maar zeker dicht. Dus gordijntjes dicht en mondjes toe welterusten.


Dinsdag 23 juni.
Sankt Hansfeest. Weer een prachtige dag. We zijn naar een kasteel gefietstmaar de weg daar naar toe was een grof grindpad en Tonnie is bang dat zij valt, dus maar weer terug. Achteraf bleek het ook veel te ver om te fietsen.
's Avonds bijtijds gegeten, want het Sankt Hansfeest zou om 19.00 ur beginnen.
We hadden dit in 2006 ook al eens meegemaakt in Gummerup. Na de toespraak van een notabele, worden er liederen gezongen en uiteindelijk wordt er een heksenpop verbrand op een grote brandstapel.
Het feest is eigenlijk het feest van Johannes de Doper, maar ook het midzomerfeest (de zonnewende, dus de langste dag). Nadat wij met onze stoelen op het strand hadden plaatsgenomen, moesten we tot 21.15 uur wachten, tot er iets ging gebeuren. Tot die tijd werd er gedronken en zorgde een bejaarde DJ voor "passende" muziek. Blijkbaar leeft dit feest toch wel intens bij de bevolking, want het was er behoorlijk druk en de auto's werden overal neergezet. Ook in de verte zagen we diverse rookkolommen van andere vuurstapels. Na de "festiviteiten" zijn we nog voor de camper blijven zitten, tot we uiteindelijk naar ons bedje gingen.

Woensdag 24 juni.
Om 10.00 uur vertrekken we naar Lkken (Noord-west Jutland), helemaal binnendoor.
Proviand gehaald bij Super Brugsen. Bij Tonnie begon de dag met problemen en dat is de hele dag zo gebleven (wet van Murphy?).
Om 14.20 zijn we op de camping aangekomen. We zijn deze keer eens, net als de meeste Denen, dwars op de plaats gaan staan.
Ook nu hadden we weer een camping met draadloos internet en voor 24 uur betaalde je 20 deense kronen (2,70), dus een mooi gelegenheid om eens te kijken hoe het met het thuisfront was. Mooi niet, totaal geen verbinding, tenzij ik met mijn laptop in het internetcafe ging zitten. Maar goed dan lukte het en konden we wat mailtjes nakijken en versturen.
Na het eten naar het strand gelopenje weet niet wat je ziet. De weg loopt gewoon door, via het strand. Zelfs de bewegwijzering stuurt je via het strand. Bermtoerisme krijgt hier wel een hele speciale betekenis.

Donderdag 25 juni.
Vroeg wakker, zoals elke dag en gelukkig vallen de fietsen nu pas om en niet vannacht. Het is hartstikke mooi weer, heet zelfs. Na het 1e kopje koffie gaan we naar het netcafe, om het nederlandse nieuws te bekijken, want de nieuwsberichten van de wereldomroep zijn maar heel summier. Daarna lekker zitten zonnen en gespeeld met de afstandsbediening van de fotocamera.

Na de lunch naar het strand gefietst en een fiks stuk gelopen. Tonnie heeft nog twee stukjes barnsteen op het strand gevonden.
Van het strand naar een supermarkt gefietst bij een vakantiepark in de buurt. Nog nooit zo'n sjaggerijnige Deen meegemaakt achter de kassa. Maar wat we moesten hebben hadden we. Het is nog steeds heet en we gaan achter de camper in de schaduw zitten.


Vrijdag 26 juni.
6.30 uur wakker en er om 7.00 uur uitgegaan.
We gaan vandaag naar Hvide Sande (Midden-west Jutland) en vertrekken al om 8.45 uur. Maar eerst gaan we natuurlijk over het strand rijden. Tonnie had nog niet in de camper gereden, dus dat was een mooie gelegenheid voor een proefrondje.
Ook nu weer een route binnendoor genomen, maar die viel een beetje tegen.
Uiteindelijk kwamen we om 13.45 uur aan op onze laatste camping in Denemarken. We zien wel hoe lang we blijven. Eerst maar eens de omgeving bekijken. Natuurlijk zitten we weer vlak bij het strand, hoewelde camping ligt vlak achter een hoge duinenrij, dus dat wordt een behoorlijke klim.
We staan vlak tegenover de sanitaire voorzieningen en de camper-verzorgings-plek.


Zaterdag 27 juni.
We doen de boodschapjes in de kampwinkel, want het is te ver om met de fiets naar het dorp te gaan. Verder hebben we veel gelopen in en om de camping. De fietsen zijn achter op de camper blijven staan. Morgen gaan we richting het zuiden en dan via Duitsland naar huis.Zondag 28 juni.
We vertekken om 9.15 uur van Hvide Sande, omdat we nog naar Ribe (het oudste Deense dorp) willen gaan. Het ligt op de route, dus dan sla je het niet over. We waren er ook al in '95 geweest en het is er werkelijk prachtig.
Maar wat schetst onze verbazing, op zondag is het volledig uitgestorven. Dan maar door naar Tnder, vlakbij de Duitse grens, om de laatste boodschappen in Denemarken te doen. Om 12.00 uur staan we voor de supermarkt en ik ga maar eens op de TomTom kijken hoever het hiervandaan naar huis is. 640 km, dat moet te doen zijn, dus besluiten we de Duitse camping over te slaan en direct door te rijden naar Westwoud. Behalve de Elbetunnel in Hamburg (waar we ongeveer een uur over hebben gedaan om er door te komen) en wat langzaam rijden door diverse wegwerkzaamheden, hebben we geen verder oponthoud gehad en waren we om 21.50 uur THUIS!

Na het hoognodige uit de camper te hebben gehaald, de buren gedag te hebben gezegd, een lekkere borrel te hebben genomen en daarna een warme douche over onze moeie lijven te hebben laten stromen, zijn we in onze eigen mandjes gekropen en hebben de hele nacht liggen dromen van een fantastische vakantie in het heerlijke Denemarken.
De plannen voor een volgende reis gaan we al gauw maken
Bekijk het complete album

Laatst aangepast op zaterdag 01 april 2017 14:32
 
Louis en Tonnie, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting